Hozzávalók:
40 dkg darált sertés-marhahús
só
bors
1 db tojás
3 gerezd fokhagyma
1 kisebb hagyma
fűszerpaprika
petrezselyemzöld
5 dkg csiperkegomba
1 db zöld kosszarvú paprika
1 evőkanál rizs
1/2 dl száraz fehérbor
friss kakukkfű
Öntethez a tetejére:
folyékony margarin
5 dl tejföl
kevés só
1 tojás
reszelt parmezán sajt
8 db cukkini 20-25 cm-es
Elkészítés módja:
A cukkiniket megmosom, és karalábévájóval eltávolítom a magházát, majd fóliával bélelt tepsibe teszem, és megszórom kevés sóval. A töltelékhez a hagymát, gombát, paprikát apróra vágom. Olajon megpirítom a hagymát, és hozzáadom a gombát és a paprikát. Sózom, borsozom, majd felöntöm borral, és kicsit párolom, majd hagyom kihűlni. A húst sózom, borsozom, a tojással, és a többi fűszerekkel, a rizzsel, kihűlt gombával összedolgozom, majd megtöltöm vele a cukkinik belsejét. A tejfölbe keverem a tojást, sót és a parmezánt, jól elkeverem egy villa segítségével. Folyékony margarinnal megöntözöm a töltött zöldségeket, és leöntöm az öntettel. 180 fokon 30 percig sütöm. Kapormártással és párolt rizzsel kínálom.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|