Avokádó torta 2017.01.31. 17:03, KallaZsuzsanna56
lime jegesedés és pisztácia (1 vekni sütemény, 25cm hosszú):1 érett avokádó (körülbelül 250 g) 1 teáskanál cukor 1 PCK Zitronensaft225g puha Butter200g. Vanillezucker4 tojás (M méret) 350g Mehl1 PCK. Backpulver50g őrölt Mandeln50ml Milch30g Pistazienkerne250g Puderzucker1 LimetteSalzZunächst jó kövér és egy kevés liszttel ausstäuben egy doboz tortaformát. Felére csökkenti az avokádó hosszában és vegye ki a mag. Oldja ki a húst a shell, és adja meg a citromlevet egy nagy keverő tálba. A rúdmixer finoman pürieren.Den Süssük 150 ° C (ventilátor) vorheizen.Butter, cukor, vaníliás cukrot és 1 csipet só a habverővel egy kézi mixer, amíg krémes. A tojásokat egyenként keverjük. Lisztet, a sütőport és a mandulát, és keverjük össze a keverék, avokádó püré és tejet felváltva keverjük. Öntsük a tésztát az előkészített kenyér serpenyőbe és sima. A forró sütőben sütjük 60-70min. hozzávetőlegesen 20 perc kiterjed a torta alufóliával vége előtt a sütési időt. Vegye ki a tortát a sütőből, és hagyjuk kihűlni a rácsra. Óvatosan sodorja a formából, és hűtsük lassen.Die pisztácia durvára vágjuk. A feltöltési, az edényt mész dörzsölje, és végül nyomja 5-6 evőkanál citromlé. Keverjük a levet a porcukorral sima, keverjük a lime héját, és az a torta ezzel a szereposztással. Megszórjuk pisztáciával és száraz lassen.Quelle: "Finom", Issue No. 3 (2014)
Készítése teaként:
2g matcha (zöld teapor) elkeverve, habosítva 150 ml 80C-os vízzel.
Sütemények piskótájában 50 dkg liszthez 8 g matcha javasolt.
Krémek ízesítésénél 5%-os keverési arány javasolt.
Valami igazán speciálisra vágysz? Próbáld ki a matchás sajttortát!
Tokió és New York gasztronómiai találkozása ez a krémes finomság: kelettől nyugatig mindenki kedvence lesz, aki egyszer megkóstolja!
A matcha (porrá őrölt prémium zöld tea) Japán egyik legautentikusabb itala a 12. századból. Kezdetben a császár, a shógunok és a szamurájok kiváltásgos itala volt, a 16. századtól szertartásos szintre emelték fogyasztását.
Különleges zamata és jótékony hatása miatt gyorsan elterjedt az egész világon. Magas polifenol, folsav, rost, A-, C- és E-vitamin tartalma miatt tökéletes étrendkiegészítő. Fogyasztható vízzel, tejjel, habosított italként, vagy akár sütemények alapanyagaként is. A modern gasztronómia kedvelt fűszere, nemcsak kellemes íze, illata de zsírégető hatása miatt is. Rendszeres fogyasztásával hozzájárul az egészség megőrzéséhez és az ideális testsúly eléréséhez, megtartásához. Lelki egyensúlyt teremt, megköti a szabadgyököket és még a memóriát is javítja.
|