A Pusztapörkölt a marhapörkölt egyik kevéssé ismert, de annál ízletesebb változata. A különbség csupán annyi, hogy ebbe a pörköltbe belekerül a burgonya is. Kiváló magyar recept!
Elkészítés
1A marhahúst kockákra vágjuk, megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól.
2A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, felhevített olajon üvegesre pirítjuk.
3Rátesszük a kockára vágott húst, sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és hozzáadjuk a fokhagymát, őrölt köményt is. Végül lefedjük a húst, és elkezdjük párolni.
4Mikor a hús majdnem puhára párolódott, a kockákra vágott paprikát és a paradicsomot is hozzáadjuk.
5Egy kevés vizet hozzáadunk, sóval utánízesítjük, a cikkekre vágott burgonyát hozzáadjuk, és fedő alatt lassan készre főzzük.
6Tálaláskor ügyeljünk, hogy minden adagba egyenlő arányban jusson a hús és a burgonya. Paprikával és paradicsommal díszítve tálaljuk. Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|