Őz kapribogyóval recept
Hány személyre: 4 személyre
ť 3 szelet zsíros szalonna
ť 1 ek. liszt
ť 2 dl fehérbor
ť 4 dl marhahúsleves
ť 750 g őzhús
ť szerecsendió
ť 2 babérlevél
ť 1 zöld citrom
ť 3 ek. kapribogyó
ť só és bors
A húst fűszerezzük sóval, borssal, irdaljuk be és tűzdeljük meg a felcsíkozott szalonnával. A többi szalonnát hevítsük fel és pirítsuk meg benne a húst. Ha jól átsült engedjük fel a borral és a levessel. Ízesítsük babérral, szerecsendióval, sóval és borssal. Takarékon háromnegyed órán át pároljuk. Ezután emeljük ki a húst, a szaftját pedig dolgozzuk össze a kifacsart citrommal és a kapribogyóval. Néhány percig főzzük, majd kanalazzuk a húsra.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|