Csíkos habszelet.2016.11.25. 13:41, KallaZsuzsanna56
Süti
Hozzávalók: 180 gr. tojásfehérje, 1 kávéskanál kukoricakeményítő, 1/4 mokkáskanál só, 8 dkg cukor, 2 evőkanál kávékrémpor, 16 dkg liszt, 1 mokkáskanál sütőpor, 30 gr. tej, 20 gr olaj. Kávés színezéshez: 1 evőkanál instant kávé, 1 kanál forróvíz, 1 kávéskanál cukor. Kakaós színezéshez: 1 evőkanál sötét kakaópor, 2 kanál forróvíz, 1 kávéskanál cukor.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval és a keményítővel. A száraz hozzávalókat / liszt, cukor, tejpor, sütőpor /egy tálban összekeverjük. Ha a hab felverődött, akkor kanalanként hozzákeverjük a lisztes keveréket, a tejet és az olajat. A kész masszát három részre osztjuk. Egy adag fehéren marad, a másik kettőbe belekeverjük az előzőleg kikevert kávés illetve kakaós keveréket. Egy szögletes gyümölcskenyérformát sütőpapírral kibélelünk. 3 kanál kakaós masszával kezdünk, arra jön rá 3 kanál kávés massza, utána 3 kanál fehér massza. Ezt addig ismételjük, amíg elfogy az összes. Előmelegített sütőben, 150 °C-on kb. 25 perc alatt készre sütjük a süteményt. A végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban átsült... Rácsra téve kihűtjük, majd felszeleteljük. Kávéhoz, fagylalthoz nagyon passzol, de lekvárral is nagyon finom.
|