Pisztáciakrémes mini kuglóf
2015.11.02. 14:18, KallaZsuzsanna56
Hozzávalók ( 6db 8*4 cm formához):
2 tojás
10 dkg cukor
5 dkg szobahőmérsékletű vaj
5 dkg jó minőségű étcsokoládé (70%)
1 rúd vanília kikapart magjai
5 dkg darált sótlan pisztácia
10 dkg liszt
6 gr sütőpor
A krémhez:
5 dkg vaj
5 dkg pisztácia krém
3 dkg cukor
A tetejére:
3 dkg jó minőségű étcsokoládé (70%)
kevés durvára vágott pisztácia
Elkészítés:
A tojást habosra keverjük a cukorral, majd a vajjal, hozzáadjuk a gőz fölött megolvasztott csokoládét, a vaníliát. A lisztet összekeverjük a pisztáciával és a sütőporral, a tojásos masszához adjuk, és jól eldolgozzuk . A tésztával a sütőforma mélyedéseit háromnegyed részig töltjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. (Tűpróba!) A süteményt a formában hagyjuk kicsit pihenni, akkor könnyebb lesz majd kiszedni. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet. A cukrot habosra keverjük a vajjal és a pisztácia krémmel. A kuglófokat keresztbe félbe vágjuk, és a krémmel megtöltjük. Tetejére olvasztott csokoládét csurgatunk és durvára vágott pisztáciával szórjuk meg