Avokádós négerkocka.
2015.01.27. 08:57, KallaZsuzsanna56
Az avokádóban rengeteg a fehérje, A-, E-, K- és C-vitamin, kálium, B-komplex családba tartozó vitamin, folsav, réz, magnézium, vas és omega 3 zsírsav található, továbbá növényi rostokat is szépszámban rejteget. Íme néhány recept, amelyet még biztosan te sem próbáltál!
1. Négerkocka
Mi kell hozzá?
A süteményhez: villával szétzúzott 2 érett avokádó, 230 gramm olvasztott fekete csokoládé, 1 csésze cukor, 2 tojás, 1 tasak vaníliás cukor, ¾ csésze liszt, ¼ csésze kakaópor, ½ teáskanál sütőpor, ½ teáskanál só, 2 evőkanál növényi olaj, 100 gramm aprított fekete csokoládé.
A mázhoz: 1 jól megérett avokádó, 2 és ½ csésze porcukor, 1 tasak vaníliás cukor.
Hogyan készítsd el?
Melegítsd elő a sütőt. Egy edényben keverd össze az avokádót az olvasztott csokival, majd add hozzá a cukrot, a vaníliát, és keverd alaposan össze. Add hozzá a lisztet is, a kakaót, a sütőport és a sót, és addig keverd, míg kissé összeáll. Töltsd hozzá az olajat, dobd bele a csokidarabokat, és öntsd bele egy sütőpapírral vagy liszttel kibélelt tepsibe. Közel 30 percig süsd, majd hagyd kihűlni. A máz elkészítéséhez szükséged lesz egy konyharobotra, amellyel az avokádót krémesre zúzhatod. Vedd lassabb fokozatra a konyhagépet, és tölts a püréhez olajat, majd fokozatosan a porcukrot is. A kihűlt süteményre kend rá a kapott krémet, és már kész is van!