Póréhagymás táska.2014.02.16. 17:53, KallaZsuzsanna56
recept.
Ez a hagymás, fokhagymás sajtos töltelékkel sütött leveles tészta melegen és hidegen egyaránt finom.Könnyű vacsorának is megteszi.
Hozzávalók:
1 újhagyma fehér gumója,
1 gerezd fokhagyma,
1 szál póréhagyma,
4 dkg vaj,
1 ek olivaolaj,
2 kk liszt,
1 ek tejföl,
5 dkg reszelt sajt,
1/2 kk kakukkfű,
só,
őrölt fehérbors,
1 cs.mélyhűtött leveles vajas tészta(40 dkg).
1 tojás a kenéshez,és egy zsírpapír a sütőlemezre,vagy szilikonos lap.
Elkészítése:
1.
Az újhagymát és a fokhagymát meghámozzuk,kis kockákra vágjuk.A póréthagymát megtisztítjuk és vékony csíkokra szeleteljük.A vajatés az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és az újhagymát, a fokhagymát, meg a póréhagymát megpároljuk benne.A lisztet rászórjuk 1-2 percig kevergetve pirítjuk, majd a tejfölt belekeverjük.
2.
A póréhagymás keveréket a serpenyőből tálba töltjük, a sajttal és a kakukkfűvel ízesítjük.Megsózzuk, megborsozzuk,majd kihűtjük.
3.A sütőt 200 fokra előmelegítjük.Egy sütőlemezre szilikonos lapot tegyünk,vagy zsírpapírt.
4. Közben a leveles vajas tésztát kiolvadni hagyjuk,majd akkora lappá nyújtjuk,hogy 24 kört szúrhassunk ki belőle.12 körre 2-2 púpozott ek tölteléket halmozunk,de a szélükön egy keskeny perem maradjon üresen.
5.
A tészták üres szélét tojással megkenjük,és a másik 12 korongot a töltelékre borítjuk.A szélüket villával összenyomjuk.A tészták tetejét a megmaradt tojással megkenjük,és megszórjuk kevés reszeltsajttal is.
6.
A táskákat a sütőlemezre rakjuk és a sütő középső részébe tesszük 25 perc alatt aranysárgára sütjük.
|