A sütőtökkrémleves az őszi-téli szezon elmaradhatatlan étele. Mutatunk egy különleges verziót, amely fűszeres, karakteres ízével azonnal meghódítja a szíveket!
Hozzávalók:
-
fél sütőtök
-
fél hokkaido tök
-
1 fej vöröshagyma
-
4 db közepes burgonya
-
kevés repceolaj
-
2 teáskanál Thai curry paszta
-
2 dl zöldség alaplé
-
1 dl kókusztej
-
egy-egy csipet őrölt currypor, őrölt római kömény, őrölt koriander és füstölt paprika
A tököket és a burgonyát meghámozzuk, majd felkockázzuk. A hagymát finomra vágjuk, majd kevés repceolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a tök és burgonya darabokat, curry pasztával ízesítjük, és zöldség alaplével felöntjük. Hagyjuk puhára főni a hozzávalókat, de közben hozzáadjuk a kókusztejet és a fűszereket. Végül botmixerrel pépesítjük és friss korianderrel tálaljuk.
Tipp: Természetesen egyféle sütőtökből is készülhet, illetve a burgonya-tök arányt alakítsuk saját ízlésünk szerint. Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|