Ha a nagyiféle almás és mákos sütiket külön-külön imádod, akkor ez a te desszerted. Ebben az édességben ugyanis mindkét összetevő megtalálható, sőt, nagyon hangsúlyos, a tetejére pedig még csokimáz is kerül. Az almás-mákos sütit teljesen gluténmentesen is elkészítheted, a lisztet helyettesítsd mákkal.
Hozzávalók 20 szelethez:
-
20 dkg étcsoki
-
15 dkg mák
-
15 dkg cukor
-
10 dkg liszt
-
2 db alma
-
4 db tojás
-
3 evőkanál olaj
-
2.5 dl tejföl
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 csipet só
-
előkészítési idő: 15 perc
-
elkészítési idő: 40 perc
Elkészítés:
Az almákat mosd meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, vagy vágd kis kockákra. A cukrot és a vaníliát keverd ki a tojásokkal, majd add hozzá a tejfölt. A lisztet vegyítsd a sóval, a sütőporral és a mákkal, majd több részletben forgasd a tojásos masszába. Végül keverd hozzá az almát.
A tésztát egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt. Végezz tűpróbát, szúrj a sütibe egy kést. Ha nem tapad hozzá massza, kiveheted, ellenkező esetben süsd még tovább.
A mázhoz a darabokra tördelt étcsokoládét rakd egy fémtálba, add hozzá az étolajat, és gőzfürdő fölött, állandóan kevergetve olvaszd fel, majd kend gyorsan a süti tetejére. Várd meg, míg megdermed, és szeletelheted is.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|