összetevők:
-
100 g tojás (2)
-
125g porcukor
-
25 g mandarin méz (vagy más kényes méz)
-
35 g olvasztott vaj hideg
-
egy csipet só
-
5 g ammónium-hidrogén-karbonát
-
300 g sütemény liszt
-
100 g hámozott pisztácia (sótlan)
-
50 g szárított meggy
-
1 felvert tojás aranyozás
Beat tojást a cukorral és a méz, hozzáadjuk az olvasztott vaj, só és az ammónium-hidrogén-karbonát és tovább verték, amíg a keverék habos. Add hozzá a lisztet, és addig keverjük, amíg teljesen felszívódik, majd adja meg a pisztácia és a cseresznye, durvára vágott. Osszuk a tésztát két részre és a forma mindegyik henger kb 5 cm átmérőjű, és a segítségével egy kis lisztet. Helyezzük a két jól elhelyezett henger egy tepsibe bélelt pergamen papírt, és nyomja őket a vastagsága 1 cm. Kefe a felvert tojással és süssük előmelegített sütőben 180 ° C-on 25-20 percig, vagy amíg el nem kezdenek barna. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni 5 percig. Tegyük át egy vágódeszka és egy éles késsel a szelet a két kenyeret úgy, hogy a vastagsága 1-1,5 cm keksz. Helyezze ismét a serpenyőben, a vágott felfelé, és hagyja, hogy biscottare további 10-15 percig a sütőben 170 ° C-on (a rész a vágás kell csak arany). Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni. Tárolja ón doboz. Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|