Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
20 dkg liszt
20 dkg hideg vaj
10 dkg cukor
20 dkg darált mogyoró (sótlan)
egy csipet só
1 dl tejföl (+ ha szükséges 1-2 kiskanál)
5-10 dkg étcsokoládé
1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzákeverjük a cukrot, a mogyorót, a sót és annyi tejfölt, hogy összeálljon (1 dl belemegy simán, de még 1-2 kiskanál kellhet. Az a lényeg, hogy könnyen formázható tésztát kapjunk és ne legyen morzsás sem.). Hűtőbe tesszük kb. fél órára.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk 1 tepsit.
3. A tésztából ujjnyi vastag rudakat sodrunk, amiből 5-6 centis darabokat vágunk.
3. Kb. 15 percig sütjük.
4. Ha kihűlt, a két végét olvasztott csokiba mártjuk és hűvös helyen hagyjuk megdermedni.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|