Hozzávalók
-
1 fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 szál sárgarépa
-
10 dkg zeller
-
15 dkg füstölt szalonna
-
3 ek oliva olaj
-
dkg bors (őrölt)
-
2 ek kakukkfű
-
2 kávéskanál mustár
-
80 dkg paradicsom konzerv
-
30 dkg kolbász (fűszeres)
-
80 dkg csicseriborsó-konzerv
-
3 szál rozmaring
-
50 ml balzsamecet
-
nagy csokor petrezselyem
-
12 dkg mascarpone
-
0.2 l tejszin
Elkészítés
Első lépésként készítünk egy zöldségalapot. Ehhez nagyobb darabokra vágjuk a répát, a hagymát, a fokhagymát és a zellert, a szalonnát felkockázzuk, majd mindezt robotgépbe tesszük és összedaráljuk. Minél pépesebb, annál gyorsabban fog párolódni. Amikor a darálással elkészültünk, a zöldségpépet átkanalazzuk egy nagyobb fazékba, megsózzuk, megborsozzuk, majd egy egészen kevés olívaolajjal 10-15 perc alatt összepároljuk, alaposan megkeverjük, és lefedve hagyjuk lassan forrni. Ezalatt nagyobb karikákra daraboljuk a kolbászokat, a csicseriborsó konzerveket leszűrjük, lecsepegtetjük.
A balzsamecetet felöntjük kb. 1,5 dl vízzel. A jól megpárolódott zöldségalapba, belenyomjuk a mustárt, megszórjuk a kakukkfűvel és a levesalaphoz öntjük.
Szétdaraboljuk a hámozott paradicsomszemeket kisebb darabkákká, és a levével együtt a levesbe tesszük,
kolbászkarikákkal és a leszűrt csicseriborsó szemekkel együtt. Az egészet aztán alaposan összeforgatjuk, ha felforr a leves, hozzáöntjük a balzsamecetes vizet is, végül az egészet felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Lefedjük a lábost és hagyjuk, hogy csendben felforrjon. Amíg forrósodik, felaprítjuk a petrezselymet, egy kisebb tálkában összekeverjük a mascarponéval és a tejszínnel. Ez a keverék kerül majd tálaláskor a leves alá. A levesbe dobjuk a rozmaring ágat, egy alapos keverés után ismét lefedjük és 20-25 percig állni hagyjuk.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|