Hozzávalók:
125 g vaj vagy margarin
250 g porcukor
180 g liszt + kevés az összedolgozáshoz
70 g étkezési keményítő
csipet só
1 citrom reszelt héja
100 g mandula, darálva
15 szem hámozott mandula
3-4 evőkanál tojáslikőr
Elkészítés:
A vajat 100 g porcukorral, a sóval és a citromhéjjal robotgéppel sima masszává dolgozzuk. Belekeverjük a tojást, hozzászitáljuk a lisztet és a keményítőt, belekeverjük a darált mandulát és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 2 órára a hűtőbe tesszük.
A tésztát belisztezett felületen 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 5 cm átmérőjű cakkozott vagy hullámos szélű tésztaszaggatóval korongokat vágunk ki belőle. A lapok felének a közepét egy kisebb, 3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és a nagyobb formákkal együtt sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
180 fokra (légkeverésnél 160 fok) előmelegített sütőbe tesszük és a sütő alsó harmadában kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
A hosszában félbevágott mandulákat egy száraz, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk.
A lyukas karikákra 10 g porcukrot szórunk. A maradék cukrot és tojáslikőrt sima krémmé keverjük, majd ráadagoljuk a teljes karikák közepére. Rátesszük a lyukas karikákat, és a középen kilátszó krémbe belenyomunk egy-egy felezett mandulát, és hagyjuk kissé megszáradni.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|