Hozzávalók
1 csomag tészta
1 doboz barack
25 dkg túró
2 marék mazsola
1 db citrom
1 db narancs
5 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
1 kanál vaj
1 marék zsemlemorzsa
15 dkg cukor
A tésztát sós, forró vízben főzzük ki, szűrjük le és hideg vízzel öblítsük le.
A tojásokat válasszuk szét és a fehérjét verjük fel kemény habbá, a cukorral.
Ha kemény a hab, keverjük bele a tojások sárgáját.
Ha kész vagyunk, rakjuk félre a habot és aprítsuk fel a barackot. Rakjuk a habhoz és keverjük bele.
Reszeljük bele a citrusokat, amiket előtte alaposan mossunk meg.
A mazsolát vagy most keverjük bele, vagy a végén dobjuk rá a tésztára.
A tésztát is forgassuk bele a habba.
A tepsit vajazzuk ki és szórjuk meg morzsával.
Rakjuk bele a tésztát és simítsuk el a tetejét.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, süssük készre a tésztát.
Porcukorral szórjuk meg, tálaláskor.
Vanília mártással, vagy lekvárral kínáljuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|