Mediterrán töltött lazac recept
Katalógusfotózás közben jött az ötletem, hogy a lazacot egy olyan pozícióba tegyem, ami egy halat formáz. Esetleg mozdulatot szimbolizáljon. A vásárolt lazac a hasüreg mellőli részből lett levágva. Ezt a vékonyabb részét hosszában bevágtam, amiből formázható lett a lazac farka. A filét az oldalára fektettem, és a kialakított farok úszót már végleges pozícióba állítottam a sütőlemezen. A filét bevágtam és a nyílásba kerültek a töltelékül szolgáló fekete olajbogyó és szárított paradicsom darabok.
Hozzávalók 2 személyre
2x 180 gramm lazac filé
5 darab fekete olajbogyó
5 darab szárított paradicsom (olajban)
Aviko fűszeres burgonya gerezd
Lime
1,. Az elkészítés módja szinte már le is lett írva. A lazacot sütés előtt azzal az olajjal kentem át, amiben a sózott szárított paradicsom el lett rakva. Így az íze is bekerül a lazacba sütés közben, és némi só is.
2., A sütőt 200°C-ra hevítettem és 15 percig sütöttem a lazac filéket. A burgonya cikkeket is betehetjük mellé, amit további 10 percig még sütünk.
Jó étvágyat!
Mediterrán töltött lazac recept – Hal receptek
AjánlóKattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|