Hozzávalók:
-
A tésztához:
-
10 dkg porcukor
-
2 db tojás
-
4 dkg margarin
-
2 evőkanál méz
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1 evőkanál tejföl
-
30 dkg liszt
-
A piskótatekercshez:
-
8 db tojás
-
16 dkg porcukor
-
16 dkg liszt
-
1 csomag sütőpor
-
6 evőkanál víz
-
lekvár
-
A krémhez:
-
2 csomag vaníliás puding
-
7 dl tej
-
30 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint, a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet, és jól összedolgozzuk. Kikent, lisztezett, közepes lemezen két vékony lapot sütünk belőle.
Elkészítjük a piskótatésztát, megfelezzük, és külön-külön megsütjük. Sütés után még melegen baracklekvárral megkenjük, feltekerjük. Ha kihűlt, kb. 1 centis szeletekre vágjuk.
A krémhez 2 csomag vaníliás pudingot megfőzünk 7 dl tejben, kihűtjük. 30 dkg margarint 20 dkg porcukorral jól kikeverünk, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal és 2 csomag vaníliás cukorral.
Az egyik mézes lapot megkenjük a krém felével, majd vízszintes sorokban, szorosan rárakjuk a felszeletelt piskótatekercseket. Amikor a tekercseket a krémre rakjuk, legjobb az aljukat egymással szembe illeszteni, kissé laposabbra nyomva. A kimaradt résekbe piskóta darabot teszünk. Erre jön a krém másik vele. Végül befedjük a másik tésztalappal.
Porcukorral meghintve tálaljuk. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük. Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|