Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
1 narancs
2 chilipaprika
1 mokkáskanál szárított kakukkfű
2 evőkanál olaj
1 dl fehérbor
1,5 dl húsleves, kockából
1 evőkanál étkezési keményítő
40 dkg gnocchi (készen kapható)
fél csokor petrezselyem
1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A narancsot alaposan megmossuk, héját (csak a narancssárga részt!) vékonyan levágjuk, csíkokra metéljük. A narancs levét kicsavarjuk. A csirkehúst a bőrrel együtt megmossuk, a chilit megmossuk, feldaraboljuk. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a sóval és borssal bedörzsölt csirkemelleket, hozzáadjuk a chilit meg a kakukkfüvet. A húst kivesszük, tűzálló tálba rakjuk, és a sütőben további 25 percig sütjük.
A serpenyőben visszamaradt olajhoz öntjük a narancs kifacsart levét, és a felére beforraljuk. Hozzáöntjük a bort és a levest, felforraljuk, és besűrítjük a keményítővel. Hozzáadjuk a narancshéjat, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk.
A gnocchit a csomagon olvasható utasítás szerint megfőzzük, leszűrjük, összeforgatjuk 1 evőkanál olvasztott vajjalés az aprított petrezselyemmel, a hús mellé tálaljuk, és az egészet meglocsoljuk a mártással.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|