Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
•
12,5 dkg mandula
•
25 dkg porcukor
•
12,5 dkg / 4 db tojásfehérje (hűtőben álljon 1-2 napot, vagy többet)
•
0,75 dl kristálycukor
•
mascarpone
•
citrom héja, leve
•
porcukor
Elkészítés
Előkészítés
Sütőpapírra egyforma méretű köröket rajzoljunk! Kb. 3-4 cm átmérőjű.
Minden legyen előkészítve, csak úgy dolgozzunk a masszával!
Ledaráljuk kávédarálón a mandulát (én szeletelt mandulát használtam) és összekeverjük a porcukorral.
A tojásfehérjét habbá verjük, majd ha már keményedik, hozzáadjuk a kristálycukrot. Szép fényesre, simára dolgozzuk.
Óvatosan hozzákeverjük a porcukros mandulát.
Nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe egyforma korongokat nyomunk. Jó másfél órát pihentetjük, akkor jó, ha a tészta teteje már úgymond száraz. 160 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből és hagyjuk egy kicsit hűlni. Így könnyebb leszedni a papírról a korongokat.
A krémhez 3-4 evőkanál mascarponet kikeverünk 1 citrom héjával, fél citrom levével és ízlés szerint porcukorral. Ezzel betöltjük a korongokat.
Tálalás
Kb. 35-40 darab jön ki egy adagból.
Tárolás
Hűtőben tároljuk, de fogyasztás előtt fél órával szobahőmérsékletre tegyük. Másnapra összeérnek az ízek.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|