Hozzávalók
adagra:
3 bő evőkanál olívaolaj
1 nagy fej hagyma - vörös
2 gerezd fokhagyma
140 g medvehagyma
1 L víz
280 g burgonya (megtisztított, hámozott)
3 teáskanál só - tengeri
1 db leveskocka
150 ml főzőtejszín (15-20%-os)
2 púpozott evőkanál sajt - parmezán
bors - fekete (őrölt)
Először a medvehagymát alaposan mossuk meg és vágjuk fel apróbbra.
2
Az olívaolajat hevítsük fel és fonnyasszuk meg rajta a felkockázott vöröshagymát.
3
Tegyük rá a medvehagymát és az összetört fokhagymát, majd a víz felével kezdjük el párolni.
4
A burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel.
5
Tegyük a hagymákhoz, sózzuk meg, majd öntsük fel a maradék vízzel és addig főzzük, míg a burgonya puhára fő benne.
6
Mikor a burgonya megpuhult, öntsük bele a tejszínt, adjuk hozzá a parmezánt és kicsit sűrítsük be.
7
A kész levest turmixgépbe öntve, vagy botmixerrel teljesen pürésítsük le és forrón tálaljuk Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|