Először a szószt készítse el
Vegyen elő egy kisebb tálat, és keverje el benne az alábbi hozzávalókat a szezámolaj kivételével, majd fedje le, és addig pihentesse, amíg el nem készül a hús és a zöldség. A legegyszerűbb, ha az egészet habverővel keveri teljesen simára.
1 ek nádcukor
2 evőkanál rizsecet
3 ek rizsbor vagy száraz sherry
2 evőkanál sötét szójaszósz
175 ml csirke alaplé (vagy víz)
2 ek paradicsompüré
2 ek kukoricakeményítő elkeverve
2 ek vízzel
1 ek szezámolaj (ezt csak akkor adja az ételhez, ha már teljesen elkészült).
2 újhagyma,
1 vöröshagyma nagyobb darabokban
1 zöld kaliforniai paprika
1 kisebb répa vékony szeletekben
2 gerezd fokhagyma
1 csilipaprika (magozza ki, ha nem bírja a csípős kajákat)
1 kis konzerv ananász, a legjobb olyan lenne, amelyik a saját levében van
Az egyszerűbb:
4 csirkemellfilé
1 hüvelykujjnyi darabka gyömbér
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
2 ek olak
só, bors
1. Melegítse fel az olajat, dobja rá a felcsíkozott, sózott, borsozott csirkét, és pirítsa 5 percig az olajon.
2. Adja hozzá a meghámozott, feldarabolt gyömbért, az apróra vágott fokhagymát, és a felkarikázott újhagymát, és ezekkel is pirítsa még 2 percig, közben kevergesse. Ha megvan, és a csirkefalatkák szép aranyszínűre pirultak, tegye félre.
45 dkg csirkemellfilé
fél csésze liszt
só
bors
1 tojás villával felverve
kókuszolaj
Szóval az elkészítés:
1. Mossa és szárítsa meg a csirkemelleket.
2. Amíg a hús szárad, verje fel a tojást villával, adja hozzá a sót és őrölt borsot.
3. Vágja vékony csíkokra a csirkét, és forgassa a tojásba, majd a lisztbe.
4. Forró olajban süsse ki a csíkokat, akkor jó, ha már mind a két oldala megpirult. Ez körülbelül három perc.
5. Szalvétával vagy konyhai papírtörlővel kibélelt tányérra tegye a húst, míg készülnek a zöldségek.
1. Szintén forró olajra tegye először a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pár percig pirítsa.
2. Adja hozzá a paprikákat, aztán az újhagymát és a répákat, és további 5-6 percig közepes hőmérsékleten pirítsa. Itt a lényeg nem az, hogy jól megpuhuljanak a zöldségek, hanem hogy pirítás közben összeérjenek az ízek. Sőt, akkor a legfinomabb, amikor még ropogós a hagyma és a répa is.
3. Ha a panírozatlan húst csinálta, most adja hozzá a csirkedarabkákat is.4. A végén öntse bele az ananászkonzervet (a levét is), és rottyantsa össze az egészet.
5. Két perc forralás után adja hozzá a szósz összetevőit, és forralja azzal is össze egy percig.
6. Ha mindennel megvan, locsolja meg a szójaolajjal.
Ezennel elkészült a csodás étek. Ha túl hígnak találja, egy kevés vízhez keverjen még keményítőt, és sűrítse be vele az ételt, ha túl sűrű lett, forralja fel egy fél pohár vizet hozzáadva.
Jázminrizzsel vagy üvegtésztával tálalja. Ha egyszer megcsinálja, és megkóstolja ezt az igazi édes-savanyú csirkét, tuti nem fog többet gyorskajáldában ilyet enni! Ja, és nem is drága.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|