Stolverk szelet
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
20 dkg cukor
10 dkg margarin
4 dkg kakaópor
1 kávésk. szódabikarbóna
2 tojás
kevés tej
Krém:
2 cs. vaníliás pudingpor
4 dkg liszt
2 cs. vaníliás cukor
2 tojássárga
1 liter tej
25 dkg margarin
20 dkg cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejet hozzáadva, amennyi szükséges, hogy könnyen nyújtható legyen. 4 felé osztjuk, mindegyiket külön-külön kinyújtjuk, és közepes méretű tepsi hátán négy lapot sütünk (200 fokon kb. 12 perc). A krémhez egy lábosban összekeverjük a pudingport a liszttel, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a két tojássárgát és egy kevés tejet, amivel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk. Tűzre tesszük, és sűrű krémmé főzzük. Utána hideg vízbe állítjuk a lábost, és kevergetve kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, és a pudingos krémmel összedolgozzuk. A krémet háromfelé osztjuk és három kakaós lapot megkenünk vele, majd egymásra tesszük, a negyedik lappal befedjük. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, másnap porcukorral megszórjuk a tetejét, és szeleteljük.
Javaslatom: A tetejét porcukrozás helyett krémmel is megkenhetjük vékonyan, és reszelt csokival megszórhatjuk.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|