Lemon Bars, vagy Erzsébet királyné kedvence
Tészta hozzávalók:
15 dfkg liszt, 6 dkg porcukor, 1/4 teáskanál só, 13 dkg vaj, ebböl egy jó tésztát gyúrunk.
Citromos krém
22 dkg cukor, 4 dkg liszt, 4 tojás, 2 evökanál reszelt citromhéj, 1 dl friss cimtomlé, 12 dkg mascapone
Egy 20×20 cm tepsi vagy egy kerek 26-28 cm-es tortaforma.
Fontos, hogy a forma abszolut jól zárjon mert a citrom-massza folyékony. A tészta hozzávalóiból jó tésztát gyúrni. A sütöpapirra kibélelt formába belenyomkodni és kb. 20 percig 180 fokon sütni:
Közben a citromos masszát elkésziteni.
A citromos masszát úgy csináltam, hogy elöször a cukrot és a tojásokat 5 percig habosra vertem, csak utána kevertem bele a többi hozzávalót.
A 20 perc sütés utána tésztát kivenni a sütöböl és ráönteni a citromos masszát, majd további 20 percig sütni. Akkor jó, ha a citromos massza már nem remegös.