Hozzávalók
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált mák
2 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
A krémhez:
5 tojássárgája
10 dkg cukor
1 kis doboz mascarpone
15 dkg margarin
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
A tejszínes krémhez:
2 dl tejszín
5 dkg olvasztott csokoládé
2 evőkanál porcukor
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
0.5 dl étolaj
1 narancs leve
10 dkg porcukor
hírdetés
Elkészítés módja
A tojásfehérjét a cukorral habbá verem, hozzákeverem a darált mákos, sütőporos lisztet, majd a masszát egy 24x22 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítom és 180 fokon megsütöm. A krémet a tojássárgájával, cukorral, pudinggal, és tejjel csomómentesre kikeverem és kis lángon sűrűre felfőzöm. A margarint a mascarponéval habosra kikeverem és a kihűlt krémmel összekeverem. A tészta tetejére rákenem a sárga krémet és elkészítem a csokis, tejszínes krémet. A tejszínt a porcukorral keményre felverem, a csokoládét felolvasztom, majd hozzákeverem a felvert tejszínhabhoz és az egészet a sárga krémre kenem. A csokoládét gőz felett felolvasztom és a tejszínre rétegezem. A narancslevet a porcukorral összekeverem és a csokoládé tetejére csurgatom.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|