Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Diós-mogyorós krémes
 
Csirke lollipop
 
Szuprém csirkemell burgonyapürével
 
Galéria
Galéria : Csokoládés mandulás kocka.Képtárak: Súgó

Ízeiben a Sacher-tortát idézi, de annál még gazdagabb, fűszeresebb és „karácsonyiasabb” lesz, ha a liszthez 2-3 ek. mézesfűszer-keveréket is adunk.


Csokoládés-
mandulás kocka
Hozzávalók kb. 40 kockához:
80 g mazsola
100-100 g cukrozott narancs- és citromhéj
2 ek.+200 g finomliszt
300 g étcsokoládé
80 g étkezési keményítő
4 ek. mézeskalácsfűszer
1 tasak (12 g) sütőpor
1 bionarancs reszelt héja
8 tojás

150+150g finomított kristálycukor
300 g vaj/margarin
5 ek. rum
100 g gyalult mandula
100 g sárgabaracklekvár
200 g tortabevonó étcsokoládé



1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a peremes, nagy sütőtepsit (kb. 30x40 cm) kibéleljük sütőpapírral. A mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, felitatjuk róla a vizet, majd a cukrozott citrushéjakkal együtt finomra vágjuk, összekeverjük 2 ek. liszttel. A csokoládét meleg vízfürdőbe állított lábaskába tördeljük, felolvasztjuk.

2. 200 g lisztet összevegyítünk az étkezési keményítővel, a fűszerkeverékkel, a sütőporral és az alaposan megmosott, szárazra törölt narancs reszelt héjával. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket 1 nagy csipet sóval, majd 150 g apránként beleszórt cukorral tömör-fényes habbá verjük. A vajat/margarint habosra keverjük a maradék 150 g cukorral, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, a langyos csokoládét, a liszttel felváltva a tojáshabot, majd a rumot, végül a szóróliszttel együtt a mazsolát és a cukrozott citrushéjakat.

3. A masszát a tepsibe simítjuk úgy, hogy középen vékonyabb legyen, mint a széleken (így kevésbé púposodik fel sülés közben). Középső bordamagasságon 45-50 percig sütjük (tűpróba!), hagyjuk kihűlni.

4. A mandulát tepsibe szórjuk, és az amúgy is meleg sütőben, kétszer-háromszor megrázogatva-kevergetve világosdrappra pirítjuk. Azonnal tálcára csúsztatjuk (a forró tepsiben továbbpirulnak és megégnek!), hagyjuk kihűlni.

5. A sárgabaracklekvárt felforrósítjuk, fém szitakanálban áttörjük. A tészta tetejét megszórjuk fátolnyi liszttel, sütőpapírt terítünk a tetejére, rászorítunk egy nagyobb deszkát/vágólapot, és határozott mozdulattal megfordítjuk. Leemeljük a tészától a tepsit, majd a sütőpapírt (így tökéletesen sima alja kerül fölülre), és többször végighaladva megkenjük a forró lekvárral. 15-20 percig szikkadni hagyjuk.

6. A tortabevonó csokoládét felaprózzuk, meleg vízfürdőbe állított lábaskában felolvasztjuk. A tésztalap tetejére öntjük, egyenletesen elkenjük, 4-5 perc múlva sűrűn megszórjuk a mandulával, és hagyjuk teljesen megdermedni. Tálalás előtt forró vízbe mártogatott késsel kb. 5x5 cm-es kockákra vágjuk. Fóliával letakarva vagy dobozba zárva fogyasztásig hűvös helyen tároljuk. Tálaláskor forró vízbe mártogatott késsel szeleteljük. Sokáig frissen tartható, mélyhűthető!

Tippek:


– Vághatjuk falatnyi, azaz kb. 3x3 cm-es kockákra is, amelyeket papírtálkákban kínálunk.
– Még illatosabb lesz, ha a tésztalapot kettévágjuk, és az alsó lapot is bevonjuk, de nem sárgabarack-, hanem narancslekvárral, a többi ugyanaz.

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

 
Idő
 
Naptár
2025. Április
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2020.02.28. 10:14
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Fehér csokoládés méteres kalács
 
Zöldséges borjúrolád
 
Öt fűszeres kínai harcsa
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    &#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG