Hozzávalók:
3 db tojás sárgája
1 db egész tojás
8 dkg cukor
3 evőkanál Amaretto likőr
8 dkg amarettikeksz
6 dkg aszalt szilva
6 dkg friss szilva
csipet őrölt fahéj
csipet őrölt szegfűszeg
2,5 dl tejszín
Elkészítés:
A szilvákat kimagozzuk, félbevágjuk, sütőlapra tesszük, fahéjjal, szegfűszeggel megszórjuk, és sütőben megsütjük (185°C, kb. 10 perc). Ezután megvárjuk, hogy kihűljön. Leszedjük a szilva héját, majd turmixgéppel szósszá pürésítjük.
A tojássárgákat és az egész tojást vízgőz felett a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk az Amaretto likőrt, és tovább habosítjuk, már hidegen (vízgőz nélkül).
Az amaretti kekszek felét durva darabokra törjük, az aszalt szilvát apró kockára vágjuk, és mindkettőt a tojáskrémhez adjuk, óvatosan belekeverjük. A tejszínt habbá verjük, majd szintén a tojáskrémhez keverjük, lassú mozdulatokkal.
A szilvapürét fóliával bélelt formába töltjük, majd erre öntjük az tojásos-tejszínes krémet, a végén kirakjuk a tetejét a félretett egész amaretti kekszekkel (ami tálaláskor a semifreddo alja lesz). Fagyasztóba helyezzük, míg meg nem dermed.
A kész semifreddót tálra borítjuk, eltávolítjuk a fóliát róla, és szeletelve tálaljuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|