A tésztához
500 g liszt
200 g cukor
250 g vaj
2 tojás
1 sütőpor
csipet só
reszelt citromhéj,vagy citromaroma
vanília,rumaroma
tejföl,vagy tejszín 1 dl
Töltelék:
50 dkg alma reszelve,20 dkg marcipán massza,1 tk almáspite fűszerkeverék,vagy csillagánizs őrlemény 1 tk,és fahéj 1 tk,és kardamomag őrölt 1 tk
4 ek barna nádcukor,1 citrom reszelt héja,és 1 csomag vaníliáscukor.
A tésztát géppel begyúrjuk,majd folpakkal becsavarjuk,és hűtőbe tesszük 1 napra.Másnap két lapot nyújtunk,és az egyik lapot tepsibe tesszük,majd megböködjük villával.A reszelt almát,amit előtte citromlével meglocsoltunk,és kissé kicsavartunk a levéből, összekeverjük a barnacukorral,és a fűszerekkel.A tésztára halmozzuk,és egy kicsi kekszmorzsával megszórjuk az alját,hogy magába szívja még a felesleges nedvességet az almából.Eligazítjuk egy kenőkéssel a tölteléket,és a marcipánt rácsipkedjük a tetejére,elosszuk szépen egyformán,hogy mindenhova jusson belőle.Ezután a másik tésztalappal betakarjuk,és szintén megböködjük a tetejét.Én beirdalom szépen hogy rovátkás legyen,és ezután előmelegített sütőbe téve 35 percig sütöm 180 fokon.ha kihűlt hosszúkás szeletekre vágom,és olvasztott csokoládéval bevonom,majd megszórom pirított fenyőmaggal.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|