A tésztához
200 g cukor (kristály)
150 g vaj (szobahőmérsékletű)
5 db tojás
300 g finomliszt
0.5 csomag sütőpor
A tetejére
600 g szilva
4 ek cukor
1 ek fahéj (őrölt)
Elkészítés
Egy tálban kikeverjük a vajat a cukorral. Hozzáadjuk egyenként az egész tojásokat, majd kisebb részletekben a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát egy jól kivajazott kb. 32 x 25 x 5 cm-es tepsibe simítjuk.
Az alaposan megmosott, leszárított szilvákat kettévágjuk, magjukat kivesszük. Egy tálban összeforgatjuk a szilvát a cukorral és a fahéjjal, majd szorosan egymás mellé rendezve rárakosgatjuk a tészta tetejére.
170 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) 30-35 perc alatt megsül.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|