-
100 gramm mazsola
-
75 ml sötét rum (vagy bourbon)
-
175 gramm sima liszt
-
2 teáskanál sütőpor
-
˝ teáskanál szódabikarbóna
-
˝ teáskanál só
-
125 gramm sótlan vaj (olvasztott)
-
150 gramm porcukor
-
2 nagy tojás
-
4 apró , nagyon érett banán (tört)
-
60 gramm apróra vágott dió
-
1 teáskanál vanília kivonat
Módszer
-
Tegye a datolya és a rum vagy bourbon egy kisebb serpenyőbe, és forraljuk fel.
-
Vegyük le a tűzről, fedjük le és hagyjuk állni egy órát, ha tudsz, vagy amíg a mazsolát felszívódik a folyadék, majd lecsepegtetjük.
-
Melegítsük elő a sütőt 170 ş C / gáz jel 3/325 ş F és elindulni a többit. A lisztet, a sütőport, a bikarbonát és a sót egy közepes méretű tálba, és használja a kezét, vagy egy fakanállal, össze is.
-
Egy nagy tálban keverjük össze az olvasztott vajat és a cukrot és verték, amíg keverik. Beat a tojás egyesével, majd a tört banán. Aztán a fakanállal, keverjük a diót, lecsepegtetett mazsolát és a vanília kivonatot. Add hozzá a liszt keveréket, egy harmadik egy időben, keverés és mindegyik után is kicsit.Scrape egy vekni ón (23 x 13 x 7 cm / 9 x 5 x 3 hüvelyk), és süsse a közepén a sütőben 1-1 ź óra.Amikor kész, a behelyezett fogpiszkáló vagy finom nyárs jöjjön ki cleanish. Hagyjuk a formában egy rack kihűlni, és enni vastagon vagy vékonyan szeletelve, mint szeretné.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|