(20×15 cm-es sütőformához)
Tészta:
- 7 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 3 dkg cukor
- 1 tojássárgája
- 1/4 cs sütőpor (3g)
- 1/4 cs Bourbon vaníliás cukor (3g)
- fél ek tejföl
- fél citrom reszelt héja
Töltelék:
- 25 dkg ricotta
- fél cs. Bourbon vaníliás cukor
- 1 tojás
- fél citrom reszelt héja
- 1 ek. kukorica keményítő
- 2 ek. cukor
- 20 dkg kékáfonya.vagy cseresznye.
- A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk.
- A tésztát két folpack közt kinyújtjuk, majd belesimítjuk a sütőpapírral kibélelt sütőformába.
- A töltelék hozzávalóit (a cseresznye kivételével) simára keverjük, majd a tésztára öntjük.
- A magozatlan cseresznyeszemeket a tetejére szórjuk (ne nyomjuk nagyon bele, mert amúgy is bele fog süllyedni)
- 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 30-35 perc alatt elkészül.
Megvárjuk, míg kihűl és szeletelhető.