A tésztához:
5 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
100 g cukor - barna
5 evőkanál víz
100 g pisztácia - zöld
70 g mandulaliszt (darált mandula)
100 g búzaliszt (BL55)
1 teáskanál sütőpor
A töltelékhez:
150 ml habtejszín
200 g csokoládé - ét (45-59%-os)
A díszítéshez:
1 teáskanál porcukor
1 evőkanál pisztácia - zöldA sütőt 170 C-ra előmelegítem.
2A tojásokat szétválasztom. A sárgájához hozzáadom a cukrot és a kávédarálóval pasztává őrölt pisztáciát, a vizet, és jól elkeverem.
3A tojások fehérjét felverem. Majd 3-4 evőkanál habbal fellazítom a pisztáciapasztás keveréket.
4A mandulalisztet és a finomlisztet összekeverem, majd a sütőport is hozzáadom. A lisztes keveréket apránként összedolgozom a pisztáciás keverékkel.
5A maradék tojáshabot óvatosan hozzáadom a pisztáciás tésztához. Majd sütőpapírral kibélelt formába teszem és fél óra alatt készre sütöm.
6Míg a tészta sül addig elkészítem a tölteléket. A tejszínt egy lábasan felmelegítem, mielőtt forrni kezd lehúzom a tűzről és hozzáadom a 70% étcsokoládét. Jól elkeverem és félre teszem.
7Félóra után kiveszem a sütőből a pisztáciás tésztát és hagyom kihűlni. Majd félbevágom és megkenem a csokoládés töltelékkel. Tálalás előtt mozsárban tört pisztácia szemekkel díszítem.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|