Itt a recept : egy 18 cm-es formához Az alaphoz: 100 g cannolo héj (típikus szicíliai édesség) vagy egyszerűen csak keksz 50 g étcsokoládé (vagy tej, vagy fehér) 50 g mandula tej (vagy egyéb tejféleség) 1 teáskanál akácméz ( opcionális) A sajttortához: 250 g ricotta (vagy krémsajt ) 250 g fehér krémes joghurt (vagy ricotta, vagy krémsajt, vagy tejföl) 80 g pisztácia paszta, brontei! 60 g barna cukor + 1 teáskanál 120 g mandula tej (vagy egyéb tejféleség) 3 g agar-agar Elkészítés: A csokoládét mikróban vagy gőrfürdő fölött olvasszuk fel, és jól keverjük össze a tejjel és a mézzel. Mixerben törje össze a cannolo héját (vagy a kekszet), öntse hozzá az olvasztott csokoládét. Kenje egy csatos tortaforma oldalát olajjal, és tegyen az aljába sütőpapírt. Öntsük a keveréket a tortaformába, nyomkodjuk le egy kanállal, és helyezzük hűtőszekrényben 30 percre. A sajttorta : Egy acél tálban habverővel keverje össze a ricottát, a pisztácia pasztát , joghurot és a cukrot, majd gőzfürdő felett melegítsük addig amíg el nem éri a 45 ° C-t. Egy serpenyőben keverjük össze a cukrot és egy teáskanál agar -agart, apránként adjuk hozzá a tejet majd alacsony hőmérsékleten főzzük 5 percig . Öntsük a tej és agar –agar keveréket a meleg ricottás keverékhez, és jól keverjük össze egy habverővel . Hagyjuk kihűlni hideg vízben, és öntsük a torta formába ha már megkeményedett. Hűtőszekrényben hagyjuk még tovább kötni. Kapcsolja ki és vegye le a forma oldalát, és díszítse a kívánt módon. Én zúzott cannolo héjjal (vagy keksszel) vagy apróra vágott pisztáciával szoktam. Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|