Hozzávalók:
-
30 dkg túró
-
3 dl tejszín
-
2 csomag zselatin fix
-
2 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citrom reszelt héja
-
10 dkg étcsokoládé
-
kevés olajElkészítése:
A tejszínt egy lábasban meglangyosítjuk (vigyázzunk, hogy ne forrjon fel) és belekeverjük a zselatinfixet.
Amikor már csomómentes, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a túrót, a cukrokat, és a citrom reszelt héját, és jól összeforgatjuk.
Egy tálat, vagy formát kibélelünk folpackkal, majd a masszát beletöltjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap egy tányérra borítjuk.
A csokoládét kevés olajjal gőz fölött felolvasztjuk, és a panna cotta tetejére öntjük. Amikor a csoki rádermedt, szeleteljük és tálaljuk.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|