Tészta
5 db tojás
200 g porcukor
5 evőkanál víz (forró)
1 ek napraforgó olaj
200 g liszt
1 csomag sütőpor
Töltelék
330 ml tejszín
500 g tejföl
2 ek vaníliás cukor
Tetejére
6 közepes db kivi
400 ml víz
100 ml szörp (kiwi ízű)
100 g porcukor
2 ek vaníliás cukor
40 g étkezési keményítő
ajánlat
Aki szereti a gyümölcsös süteményeket, próbálja ki! Szerintem más gyümölccsel és hozzáillő szörppel is nagyon finom.
elkészítés
Tészta
5 tojásfehérjéből kemény habot verünk.
A tojások sárgáját és a cukrot alaposan kikeverjük, apránként hozzáadjuk a forró vizet, az olajat és a sütőporos lisztet.
A felvert tojásfehérjéket óvatosan összekeverjük a lisztes tojássárgákkal. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni.
Töltelék
A tejszínhabot és a vaníliás cukrot összekeverjük, és kemény habbá verjük.
A tejfölt egy tálban összekeverjük a felvert tejszínnel, és a kihűlt piskótára simítjuk.
Tetejére:
A 400 ml vizet, cukrot, szörpöt és az étkezési keményítőt összekeverjük, és sűrű pudingot főzünk.
A kivit megpucoljuk, és karikákra vágjuk.
A felkarikázott kivit rárakjuk a tejfölös krémre, és a langyos pudinggal leöntjük.
Hideg helyre tesszük legalább 5 órán át. Tálalás előtt felszeleteljük.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|