Hozzávalók 12-14 kockához.A piskótához: 6 tojás, 12 dkg cukor, 12 dkg liszt,1 ek étkezési keményítő,1 ek kakaópor, a kakaós részhez.A töltelékhez. 4 dl tej, 1 csomag vaníliáspudingpor 4 dkg ,10 dkg cukor, 4 dl habtejszín, 2 dkg zselatin instant,1 ek mazsola, vagy ennek hiányában vörösáfonya,1-2 ek dió apróra vágva,és pirítva,8 dkg kadírozott narancshéjkocka.Az öntethez: 1 csomag Dr Oetker hidegen készült csokoládé öntet.
A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük a konyhai robotgép habverőjével szép lassan hagyjuk hogy felverődjön,nem szükséges külön keverni a fehérjét.Akinek ez nincs,úgy külön-külön verje fel a fele cukorral a tojásokat.Végül óvatosan a lisztet,és az étkezési keményítőt szitáljuk és forgassuk bele a tojáshabhoz.A tészta harmadát másik tálban a kakaóporral elkeverjük.A sárga piskótából 30x20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben egy piskótalapot sütünk, majd ha kihűlt, két részre vágjuk. A kakaós részből fél tepsi méretű lapot sütünk, így lessz meg a 3 lapunk.A töltelékhez a tejből, a cukorból és pudingporból pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni.A zselatint keverjük hozzá még melegen csomómentesre.Ezután lazítsuk fel a felvert tejszínhabbal.hagyjuk teljesen kihűlni mindaddig,míg megfelelően kenhetővé válik.A mazsolát, és a narancshéjat is hozzáadjuk,.A piskótalapot a krémmel egymásra rétegezzük. A középső részbe kerül a kakakós lap).Kívülről is megkenjük a tetejét,és a pirított dióval megszórjuk.2-3 órára a hűtőbe tesszük dermedni.Az öntethez a 4dl tejet a öntetporral kézi habverővel sűrű krémmé keverjük.Ezzel tálaljuk a később kockákra szeletelt süteményt.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|