Nagyon kedves szlovák kolléganőmtől való, ez a finomság. 14 évvel ezelőtt kaptam tőle ezt a receptet.Azóta is többször elkészítem.
Hozzávalók
3 csomag bebe keksz, kakaós / szlovákiába lehet kapni./
2 csomag vanília krémpuding
0,5 l tej
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
25 dkg túró (krémesebb állagú)
16 dkg porcukor
30 dkg Rama margarin
Ezenkívül
alufólia (erre helyezzük a kekszeket egymás mellé 3×6 db-ot)
20 dkg tortabevonó csokoládé
Elkészítés
A margarint a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a túrót is hozzákeverjük. A krémet háromfelé vesszük, előkészítjük a fóliákat, kirakjuk rá a kekszeket, és rákenjük a krémet. Középre helyezzük a banánt, és arra is kevés krémet, majd a szélső kekszeket felhajtjuk. Háztető formát kapunk. Becsomagoljuk, és hűtőbe tesszük 10-15 órára. Kicsomagoljuk, és olvasztott csokival bevonjuk. Megint lehűtjük, és azután szeleteljük.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|