Az így elkészített mellfilé nem szárad ki,és még annak is ízleni fog,aki eddig száraznak tartotta a csirke mellét!
A recept hozzávalói ( személyre)
1,2 kg csirkemellfilé,50 dkg zsemlemorzsa,3 tojás,3 ek liszt,só,bors,bazsalikom 1 kiscsokor ,5 dkg parmezánsajt,1 db kis csilipaprika,1-2 ág petrezselyem,2-3 gerezd fokhagyma,olivaolaj 1 dl 3 ek folyékony margarin.Alufólia a tepsi béleléséhez.
Elkészítés
a mellfiléket megmossuk,és felszeleteljük ne túl vékonyra.A vastagot vágjuk ketté.1 nagy csirkemellből legyen 6 szelet.Sózzuk borsozzuk,és tegyük félre. A tojásokat verjük fel a liszttel csomómentesre,egy kis habvrővel.A morzsába keverjünk sót,borsot ízlés szerint,vágott bazsalikomot,és petrezselymet,a csilit,és a sajtot,meg a fokhagymát reszeljük bele.keverjük el egy kanál segítségével.Addig olajjal öntözzük meg a tepsiben lévő fólit,és a hússzeleteket először a tojásba,majd a fűszeres morzsába forgassuk meg,és kézzel nyomkodjuk meg,hogy megtapadjon rajta,majd a tepsibe rakjuk sorba.Előmelegített sütőbe 200 fokon alsó-felső sütés,20 percet sütjük. Úgy, hogy 10 perc után fordítsuk meg a húsokat,.folyékony margarinnal öntözzük át a tetejét,és még 10 percig süssük.Azonnal tálaljuk,kedvenc köretünkkel.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|