Hozzávalók:
10dkg vöröslencse,só, bors, ízlés szerint,
1 kisebb darab gyömbér reszelve,1 db hagyma,1 gerezd fokhagyma, 1 db sárgarépa,1 db burgonya,10 dkg füstölt kolbász,1 kk római kömény, 3-4 szál korianderzöld.4 ek olivaolaj.Füstölt szalonnabőrke 5-6 db az ízesítés miatt,de elhagyható.
Elkészítése:
A lencsét 3-4 órára beáztatjuk.A hagymát apróra vágjuk,és az olajon egy fazékba megfuttatjuk, a reszelt gyömbérrel,meg a fűszerekkel,és a felaprított répával,és burgonyával, korianderzölddel ízesítjük.A leszűrt lencsét hozzáadjuk,és felöntjük vízzel.Sózzuk,borsozzuk,Beledobjuk a szalonnabőrkét is.Főzzük lassú tűzön puhára,mad botturmixal pürésítjük.A kolbász vékonyra szeleteljük,és külön serpenyőben kisütjük.A levest 1 ek keményítővel,és 3 ek joghurttal kikeverjük,és besűrítjük vele a levest.Csészékbe kínáljuk,és a tetejére helyezzük a kolbászokat meglovcsolva a paprikás zsírral.Ha a bőrkét nem szeretjük,akkor dobjuk ki a levesből,de fontos része ízesítés szempontjából.Én azt is a levessel együtt pürésítem.Koriander zölddel diszítjük.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|