Hozzávalók
22,5 dkg liszt
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg holland kakaópor
12,5 dkg margarin
1 tk. szódabikarbóna
0,5 tk. Dr. Oetker Sütőpor
1 db tojás
1 csipet só
Krém
5 dkg margarin
4 ek. folyékony tejszín
1 tasak puncsízű pudingpor (hidegen keverhető)
1 ek. rum
Elkészítés
A tojást a margarinnal, porcukorral habosra keverjük. A száraz anyagokat is elvegyítjük, és a masszához adjuk. Nyújtjuk, formázzuk, és 160 fokon 7-8 perc alatt megsütjük. Ne legyen kemény, inkább puha. Ahogy hűl, úgy keményedik is a tésztánk.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, pudinggal, rummal, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt. A kekszeket megtöltjük a krémmel.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|