A recept hozzávalói ( személyre)
2 db narancs
30 dkg mascarpone (vagy túró)
1.2 dl tejszín
5 dkg cukor
2 evőkanál méz
0.25 kiskanál őrölt kardamom
1.25 kiskanál reszelt narancshéj
2 evőkanál apróra vágott pisztácia
A tésztához:
25 dkg vaj + a formába
45 dkg liszt + a nyújtáshoz
4 evőkanál cukor
4 evőkanál víz
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük. Közben a sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A tésztát belisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd egy kivajazott tortaformába igazítjuk, és az alját villával megszurkáljuk.
A tészta közepébe sütőpapírt fektetünk, rizst vagy babot szórunk nehezéknek, majd 20-22 perc alatt aranybarnára sütjük, és egy rácsra tesszük hűlni.
A meghámozott narancsot szeletekre vágjuk, majd a szeleteket félbevágjuk, és papírtörlőn leitatjuk róluk a nedvességet.
A mascarponét összekeverjük a tejszínnel, a cukorral, a méz felével, a kardamommal és a narancshéjjal, elektromos keverővel alaposan összedolgozzuk, majd a már kihűlt tésztára kanalazzuk.
A narancsszeleteket körben elrendezzük rajta, majd megszórjuk a pisztáciával, és a maradék mézzel meglocsolva tálaljuk.
Narancsos-pisztáciás mascarponetorta recepthez.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|