Hozzávalók: 12 darabhoz
A tésztához
350 g finomliszt
350 g rétesliszt
40 g élesztő
100 ml tej
100 ml olaj
350 g natúr joghurt
2 tojás
1 evőkanál só
1 kávéskanál cukor
A töltelékhez
50 g olvasztott vaj
250 g trappista sajt ( lehet füstölt is )
1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk.
A tészta többi hozzávalóit tálba mérjük, hozzáadjuk a megkelt élesztőt. Kelt tésztát dagasztunk és langyos helyen, lefedve duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk és hat egyenlő részre osztjuk.
Mindegyikből kerek lapot nyújtunk és hármat-hármat egymásra helyezünk úgy, hogy minden lapot vékonyan megkenünk olvasztott vajjal és megszórunk reszelt sajttal. A legfelső lapokat is megkenjük és megszórjuk.
Éles késsel hat egyenlő részre vágjuk, és minden háromszögből kifliket formázunk, amit aztán sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk.
Hagyjunk nagyobb helyet a kiflik között, mert sütés közben közel a duplájukra híznak!25-30 percet kelesztjük a tepsiben, tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk sajttal, és 180 fokra melegített sütőben megsütjük. A sütési idő 40-50 perc.
Ha kisültek, még forrón 4-5 percre fedjük le egy tiszta konyharuhával, így a forró kiflikből kiáramló gőztől átpuhul a külső héjuk is.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|