Kardinális, Cardinal.Burgonyás pogácsa
2016.12.10. 14:42, KallaZsuzsanna56
Recept:
10 db tojás fehérje
230 g cukor
Sárga részhez:
Egy kis kártyányi a felvert tojásfehérjéből
4 db tojássárgája
1 púpozott evőkanál liszt
Az összetevőket óvatosan keverjük össze
Elkészítés
A tojásfehérjéket a cukorral verjük nem túl kemény habbá, majd dresszírozzuk szilikonos sütőpapírra 3-3 csíkot. Ezekre nyomjunk 2-2 csíkot a sárga részből. Lezárásképp újból nyomjunk 3-3 fehér csíkot. A tetejüket vékonyan porcukrozzuk.
Előmelegített 175 C-fokos sütőben süssük 35 percig, majd kapcsoljuk be a nedvesség tartalomcsökkentő funkciót és süssük tovább újabb 35 percig. Amint kivettük a sütőből töltsük össze a két „rudat” forró sárgabaracklekvárral.
Recept
500 g főtt burgonya (kihűlve, áttörve)
400 g vaj
40 g só
40 g élesztő
50 g tojás sárgája (2 nagyobb tojásé)
700 g liszt
A kihűlt és áttört főtt burgonyát, keverjük simára a vajjal és a sóval. Majd dolgozzuk bele a tojássárgáját és az élesztőt. Végül gyúrjuk össze a liszttel. Egy éjszakán keresztül pihentessük hűtőben. Másnap gyúrjuk simára, és nyújtsuk ki 2-2,5 cm vékonyra. A tetejét késsel csíkozzuk meg, majd kerek kis kiszúróval szaggassuk ki. A tetejét kenjük meg egész tojással. És tepsire pakolva szobahőmérsékleten fél órán keresztül pihentessük. 220-230 előmelegített sütőben 12-13 percig süssük.