Inyenc legényfogó leves.
2016.04.18. 21:08, KallaZsuzsanna56
Sziasztok .Egy tartalmas, ízekben gazdag leves receptjét hoztam nektek . Bármilyen húsból készíthető , de ezt én most bárány húsból készítettem el annak is a combjából .
A combot kicsontoztam és ebből a húsból amit nagyon jól megpucoltam és 40 dekát lapítón kockákra vágtam és 6 cikk fokhagymával , 4 db kisebb barnacsiperkével valamint 7 dkg füstölt szalonnával együtt leőröltem. Keverőtálba téve sóztam ,borsoztam , vágtam bele apróra egy kevés zöld kaprot , és tettem hozzá egy nyers tojást , két evőkanál grízt ,az egészet jól összegyúrtam majd beraktam 30 percre a hűtőbe . Megpucoltam 2 fej hagymát , 30 dkg murkot ,
20 dkg zellergyökeret , 2 szál petrezselymet , és két fej fokhagymát .Egy fazékba beleraktam a csontokat , a zöldségeket és egyik fokhagymának a gerezdjeit , hideg vízzel feltöltöttem és kevés sót , egy evőkanál egész borsot és egy csokor kaprot beletéve , odatettem főni amíg a zöldség meg nem puhult .
Ekkor az egészet leszűrtem és a levest a fazékba töltve visszatettem a tűzhelyre . Egy serpenyőbe öntöttem 2 evőkanál olajt ,reszeltem bele egy jó nagy murkot , vágtam bele egy kisebb csokor kaprot és a tűzhelyre téve megdinszteltem majd, kevés vízzel feltöltve a levesbe öntöttem .
- 30 dkg barna csiperkét megpucoltam és szeletelve a leveshez adtam ,második fej fokhagyma gerezdjeit is a levesbe reszeltem ,majd a hűtőből kivett masszából kis gombócokat formáztam , és ezeket a lassan fövő levesbe tettem .Amíg a húsgombócok főttek addig egy nagyobb keverőtálban elkevertem 4 tojás sárgáját 2 dl tejföllel ,1 evőkanál liszttel , és 3 dl tejjel , majd a forró levesből apránként hozzáadagolva felmelegítettem és így töltöttem bele a levesbe amit sóztam borsoztam .Az egészbe főtt zöldségeket vékonyra vágva tettem vissza a levesbe , amit a végén ízlés szerint citrom kicsavart levének hozzáadásával savanyítottam .