Kedvenc kókuszkocka.Hófehérke süti.2016.03.31. 12:59, KallaZsuzsanna56
Hófehérke sütemény.
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
1 egész tojás
10 dkg vaj vagy 1 dl olaj
10 dkg porcukor
1 dl tej
1 mokkáskanál szalakáli
1 citrom reszelt héja.
Krém:
Fél l tej
4 halmozott evőkanál liszt
30 -35 dkg vaj, vagy Rama margarin,
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor.
Tetejére:
Vagdalt dióbél.
Elkészítés:
A tészta anyagait összegyúrjuk, négy részre osztjuk, vékonyra nyújtva tepsi hátán megsütjük.
A krémhez a tejből és lisztből vastag pépet főzünk, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadagoljuk a lisztpépet, vaníliás cukrot, és azzal is jól kikeverjük. Elosszuk három részre.
Összeállítjuk a süteményt: a lapokat és a tetejét is megkenjük krémmel, majd megszórjuk darabosra vágott dióval.
Másnap rombusz alakúra szeleteljük.
Kedvenc kókuszkocka
Hozzávalók:
A tésztához:
20dkg vaj vagy margarin
3 evő kanál tejföl
1 tojássárgája
2 evőkanál kakaópor
1 kiskanál őrölt fahéj
20 dkg barnacukor (ha nincs,kristály cukor is jó )
35 dkg finomliszt
1 kiskanál sütőpor.
A töltelékhez:
25 dkg kókuszreszelék, 25 dkg porcukor,5 tojásfehérje
A mázhoz:
1 evőkanál rum ,20 dkg porcukor ,4 tojássárgája
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a többi hozzávalóval tálba rakjuk, és addig gyúrjuk, míg jól összeáll. Ezután két részre osztjuk, enyhén meglisztezett gyúródeszkán az egyik lapot kinyújtjuk, margarinnal kikent, lisztezett tepsibe tesszük.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a porcukrot is beledolgozzuk. A kókuszreszeléket beleforgatjuk és egyenletesen a tésztára kenjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a mázat:
A tojások sárgáját a rummal és a porcukorral addig keverjük, míg sima és jó habos lesz. A kész süteményt forrón deszkára borítjuk, és a mázzal azonnal bekenjük. Mire kihűl, a máz is megdermed rajta.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
|