Az eredeti, csokoládédarabokkal és dióval töltött belga csokoládéba mártott császárkuglóf mini, vend
2015.12.10. 13:27, KallaZsuzsanna56
Kuglófok.Fűszeres, narancsos, sütőtökös torta
Hozzávalók
12 db
6 dkg porcukor
25 dkg vaj
csipet só
6 gr vaníliás cukor
2 citrom héja
5 tojás
20 dkg cukor
6 dkg porcukor
25 dkg vaj
csipet só
6 gr vaníliás cukor
2 citrom héja
5 tojás
20 dkg cukor
25 dkg liszt
9 dkg csokoládé lapocska (nem olvad el)
9 dkg pirított, durvára darált dió
20 dkg belga étcsokoládé
Elkészítés
A puha vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral, a sóval és a citromhéjjal 15 percen keresztül habosra keverjük, majd hozzáadunk 3 tojássárgát, amivel további 10 percig keverjük. Végül a maradék 2 tojássárgával még 5 percig keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a cukrot nem egyben, hanem folyamatosan adagoljuk hozzá. A fehérjét fokozatosan adjuk a vajas masszához. Ha ezeket jól összekevertük, apránként beleszitáljuk a lisztet. Legvégül elkeverjük benne a diót és a csokoládét. A kész masszát habzsákba töltjük és mini-kuglófformákba nyomjuk. 23-25 perc alatt 160-170 fokos sütőben készül el. A kis kuglófokat még melegen kiszedjük a formából, teljesen kihűtjük. A belga csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd belemártjuk a kuglófokat (vagy rácson leöntjük vele). Díszíthetjük gyümölcsökkel, magokkal.
. Krémsajttal és (pirított) dióval a tetején.
Hozzávalók
15 dkg sima liszt
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg nádcukor
2 tk szódabikarbóna
2 tk sütőpor
15 dkg dió
10 szem aszalt sárgabarack
4 tojás
15dkg olvasztott vaj
1 narancs héja
15 dkg sima liszt
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg nádcukor
2 tk szódabikarbóna
2 tk sütőpor
15 dkg dió
10 szem aszalt sárgabarack
4 tojás
15dkg olvasztott vaj
1 narancs héja
50dkg sütőtök, reszelve
őrölt gyömbér
fahéj
szegfűszeg
szegfűbors
bors
Krém:
20 dkg light natúr krémsajt
1 narancs
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 vaníliarúd
Elkészítés
A sütőtököt megpucoljuk és nyersen lereszeljük. Először a szárazanyagokat összekeverjük: a kétféle lisztet összevegyítjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sütőport, egy csipet sót és a fűszereket: fahéjat, őrölt gyömbért, stb. Egy másik tálban a nedves anyagokat is keverjük össze: a négy tojást a nádcukrot, az olvasztott vajat és egy narancs reszelt héja és a felének a leve, ezeket egy kézi mixerrel egyneműre keverjük. Ezután hozzáadjuk a lereszelt sütőtököt. Az elkevert nedves anyagokat a szárazakhoz adjuk. Hozzákeverjük még a feldarabolt sárgabarackot és a durvára vágott diót. Egy kapcsos tortaformát kiolajozunk, kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a masszát.180 C fokon 50 percet - 1 órát sütjük. A míg a torta sül addig elkészítjük a krémet. Natúr krémsajthoz adunk egy kevés vajat, porcukrot, egy kevés narancslét és egy félrúd vanília kikapart magját. Szobahőmérsékleten kikeverjük a krémet, majd hűtőszekrényben visszadermesztjük, majd a kihűlt torta tetejére kenjünk, és megszórjuk durvára aprított dióval.