Zabpelyhes muffin.Olivás fetasajtos muffin.
2015.05.08. 11:40, KallaZsuzsanna56
Zabpelyhes joghurtos muffin recept
10 dkg zabpehely, 10 dkg búzacsíra, 5 dkg búzakorpa, késhegynyi só, fél mokkáskanál fahéj, 3 dl joghurt, 1 dl juharszirup, 1 tojás, fél dl olaj, 10 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 10 dkg mazsola, vaj.
A zabpelyhet, búzacsírát, búzakorpát, sót, fahéjat és a joghurtot keverjük jól össze, és pihentessük húsz percig. Egy másik tálban keverjük el a lisztben a sütőport. A pihentetett joghurtos masszához keverjük hozzá a juharszirupot, az olajat és a felvert tojást, majd forgassuk bele a lisztet, és keverjük bele a mazsolát. Töltsük meg a kivajazott muffinformát kb. kétharmad részéig (a muffin sütés közben megnő), és kb. 190 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre. Mielőtt a formából kiborítanánk, pihentessük tíz percig. Langyosan, vagy kihűlve tálaljuk, és juharszirupos öntetet kínáljunk hozzá.
Olivás feta sajtos muffin
Valódi mediterrán ízeket varázsolhatunk az asztalra, ha elkészítjük ezt a finom sós olivás-fetás muffint.
Hozzávalók:
2 bögre finomliszt, 3 teáskanál sütőpor, 50 g vaj, 1 tojás, 100 g fetasajt, 1 bögre tej, 1 bögre fekete Oliva bogyó, 1 kiskanál rozmaring.
Egy edénybe szitáljuk bele a lisztet, majd adjuk hozzá a sütőport. A közepébe fúrjunk egy lyukat.
Olvasszuk fel a vajat, majd keverjük össze a tojásokkal. A tojásos keveréket adjuk hozzá a liszthez, majd öntsük bele a tejet, és az 1 cm.-es sajt kockákat. A végén keverjük bele a felaprított Oliva bogyót is.
Fakanállal gyengéden keverjük össze. Az így kapott tésztát kanalazzuk bele a muffin formákba, majd az előmelegített sütőbe 15 perc alatt süssük meg 190 fokon. Hidegen és melegen is fogyasztható.