Hartyányi krémes.II.
2014.07.16. 23:12, KallaZsuzsanna56
Tésztához:
-
35 dkg liszt
-
10 dkg cukor
-
2 evőkanál méz
-
8 dkg margarin
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
2 evőkanál kakaó
-
2 tojás
-
1-2 evőkanál tej
Krémhez:
-
750 ml tej
-
3 csomag főzős vaníliáspuding
-
15 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag babapiskóta (18 db)
-
1 dl kávé
-
1 evőkanál rum
Elkészítése:
Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat.
Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk.
Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2 kanál tejet, vegyük két felé, és így nyújtsuk ki 34x24 cm-re.
Tepsi hátán süssük 180 fokon 6 percig, de előtte még szurkáljuk meg pár helyen.
A pudingot készítsük el hagyományosan, majd hűtsük ki teljesen, és keverjük bele a margarint .
Az egyik mézes lapot kenjük meg a pudingos krém felével, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan
kávéba mártott babapiskótákkal rakjuk meg.
Ha a krém másik felét is rásimítottuk, jöhet rá a második mézes tészta a süti tetejének.
Kissé rányomkodjuk a lapot, és egy nem túl nehéz tárgyat (pl. tányért ) teszünk rá.
Másnapra megpuhulnak a mézeslapok, és szeletelhetővé válnak, ekkor porcukrozzuk és tálaljuk.