Ricottás medvehagymás csavart.
2014.03.23. 15:36, KallaZsuzsanna56
Recept
Hozzávalók : 40 dkg vajastészta mélyhűtött,15 dkg ricotta,1 kisebb csokor medvehagymalevél,2 csipet só,1 tojássárgája a kenéshez,és 4 dkg reszelt parmezánsajt.
A vajastésztát 2 mm-es vastagságúra nyújtjuk,de ha szeletelt tésztát kapunk,amit az Aldiban vásárolunk,akkor kevesebb dolgunk lessz.A hatlapos téglalap alakú tésztát csak 4 csíkba vágjuk.A ricottát a sóval,és az aprított medvehagymával összekeverjük,majd rákenjük minden második tésztacsíkra,ami kb 25 cm-es darab.Ezután a tészta másik darabjával befedjük,és lekenjük tojással,majd 4 csavarást végzünk rajta. Megszórjuk reszelt parmezánnal és sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk.200 fokon 10 perc alatt pirosra sütjük.Tálcára szedjük,és azonnal fogyasztható.A ricottától nagyon finom porhanyós,és omlósan puha lessz a ,ami az élvezetén nagyot emel.