Hozzávalók
80 dkg sárgarépa
2 közepes fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
ujjnyi gyömbér
400 ml kókusztej
800 ml víz
1 citrom leve
3 ek Vénusz Immuno étolaj
friss koriander
só, bors
chili
Elkészítés
Magas falú fazékban pirítsuk le az Immuno étolajon az apróra vágott hagymát. Reszeljük hozzá a meghámozott ujjnyi darab gyömbért, majd adjuk hozzá az összezúzott és felaprított fokhagymát.
Keverjük hozzá a vékonyra szelt répát, majd rövid pirítást követően öntsük fel 8 dl vízzel. Fedjük le, és közepes lángon forraljuk, amíg a répa megpuhul.
Adjuk hozzá a kókusztejet, facsarjuk bele a citrom levét és forraljuk össze. Sózzuk ízlés szerint!
Botmixerrel turmixoljuk egyenletesen selymesre a levest. Tálaljuk forrón, frissen darabolt korianderrel és kevés chilivel!Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|