Hozzávalók:
-
5 tojásfehérje
-
10 dkg cukor
-
10 dkg darált mandula
-
egy citromleve
-
1 teáskanál reszelt citromhéj
-
3 evőkanál liszt
-
1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
-
20 dkg vaj
-
5 dl tej
-
2 evőkanál liszt
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
6 evőkanál cukor
-
citromaroma
A tetejére:
-
3,5 dl habtejszín
-
2 tasak habfix
-
1 teáskanál reszelt narancshéj
-
citromaroma
Elkészítése:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A citromlét is belekeverjük, addig verjük a habot, amíg teljesen felveszi a citromlét. A lisztet, a mandulát, a citromhéját és a sütőport összekavarjuk, majd a habhoz adjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Megcsináljuk a krémet. 3 dl tejet a cukorral felmelegítünk, a maradék 2 dl tejhez kavarjuk a lisztet és a keményítőt. Mikor a tej felforrt, hozzáöntjük a lisztes tejet és folyamatosan kavargatjuk, mikor besűrűsödik, levesszük a tűzről. A vajat kikavarjuk, citromaromával ízesítjük, majd a lehűtött krémet hozzákanalazzuk és összekeverjük. A kihűtött tésztára kenjük. A habot felverjük, hozzáadjuk a narancshéjat és citromaromával ízesítjük, a krém tetejére kenjük és lehűtjük. Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|